MAGUNKRÓL

Jól képzett szakemberek
Innovatív megoldások
Minőségi ügyfélkör
Világos jövőkép
Korrekt üzleti magatartás
Saját tulajdonú eszközpark

Az AlfaPed, Fejlesztő, Gyártó és Szolgáltató Kft. 2005 óta van jelen a hazai piacon. Az alapítás óta eltelt több, mint 18 év alatt megőriztük a szakmai munkába vetett hitünket. A növekedés helyett inkább egy szakértőkből álló mérnöki munkaközösséget építettünk, hogy az energetikai felülvizsgálatok, auditok teljes spektrumát le tudjuk fedni. Az elmúlt időszakban számos multinacionális cégnél és középvállaltnál végeztünk energetikai veszteségfeltáró munkát. Tanulmányainkkal, felméréseinkkel igyekeztünk megalapozni az energetikai fejlesztések irányát, terjedelmét. Munkánkra jellemző a komplexitás és a rendszerszemlélet, de igény szerint kiemelt fókuszú felülvizsgálatokat is végzünk, ha a Megrendelő érdeke ezt kívánja.

Az energetikai veszteségfeltárásra épülő tudatos energiagazdálkodási folyamatok és az ennek eredményeképp megvalósuló energiahatékony üzemeltetés a vállalkozások érdeke és felelőssége is egyben. Ezeknek a folyamatoknak a széleskörű elterjedését – támaszkodva az uniós direktívára – a hazai jogalkotás a 2015. évi LVII. törvénnyel nagyban segítette a nagyvállalatok esetében. Cégünk tapasztalt szakemberei révén mi is csatlakoztunk a folyamatokhoz és energetikai auditálással, továbbá ISO 50001-es rendszer bevezetésével, illetve karbantartásával támogattuk számos hazai nagyvállalat energiahatékonysági törekvéseit az elmúlt években. Szakembereink teljesítették a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által kiírt, kötelező auditor vizsgát és jogosultságot szereztünk energetikai audit végzésére is.

Referenciáink között az elmúlt 18 évből több multinacionális vállalat energetikai átvizsgálása szerepel, mint pl. BOSCH, BPW, BUSCH stb. Jelenleg is energetikai szakreferensi tevékenységet látunk el az ARCONIC, a BOSCH, a CONTINENTAL és több nagyvállalati partnerünknél. Továbbá energetikai audit tevékenységet folytattunk több ügyfelünknél, mint pl. a BOSCH, LUFTHANSA, HYDRO és RTL. Ezenfelül EKR tanácsadói szolgáltatást nyújtunk több partnerünk számára, mint pl. OMV, SHELL és WABERER’S.

Az energetikai auditálás és az energetikai szakreferens szolgáltatás mellett cégünk számos értéknövelt szolgáltatással áll ügyfelei részére úgy, mint:

  • társasági adó felhasználását lehetővé tévő audit szolgáltatás
  • EKR tanácsadás és igazolás
  • energetikai fejlesztési terv és/vagy stratégia kidolgozása
  • műszeres felülvizsgálat
  • szabványos energiagazdálkodási irányítási rendszer (ISO 50001) bevezetése és támogatása
  • ingatlanfejlesztési koncepció kidolgozása
  • épületenergetikai tanácsadás
  • megvalósíthatósági tanulmány készítése
  • oktatás, szemléletformálás
  • LEAN alapú energia workshop tartása